Tina French Nielsen

Borgmesterkandidat i Aalborg Kommune

Børnene

15. marts 2017

Ingen børn må tabes i systemet. Det bruger jeg mine år i Skoleforvaltningen på at kæmpe for, og den kamp har jeg ikke i sinde at slippe efter kommunalvalget til november. Tværtimod.

Jeg har mange visioner på børneområdet, da jeg ved, at børnene er vores fremtid. De fortjener nytænkning.

Jeg vil have forældrene mere på banen. Der skal være et langt større samspil mellem de, der underviser vores børn og forældrene, der afleverer dem. Det fylder en stor del i det skoleudspil, som Venstre i år er kommet med.

Frihed spiller også en stor rolle i skoleudspillet. Både frihed til børnene, men også til de, der underviser dem.

Jeg vil give skolerne frihed til at veksle to undervisningstimer til én time med to undervisere. I Skoleudspillet 2017 har vi lyttet til børn og undervisere. Børnene har siden skolereformen råbt på kortere skoledage. Det får de. Lærere og pædagoger har råbt på mere frihed og fleksibilitet. Det mener jeg, vi skal give dem.

Jeg vil fortsætte vedligeholdelsen og udbygningen af de skoler, vi har i dag. Lækre faglokaler er vigtige for vores børns lyst til at lære. Derfor glæder det mig, at vi i Skoleforvaltningen vil sørge for, at alle vores skoler får renoveret eller etableret deres ventilation over de næste tre år. Jeg ved, hvor vigtigt et godt indeklima er for både børn og voksne på skolen.

Vores børn fortjener det bedste.